CBD en Dieren

CBDa voor je kat of hond? Menig eigenaar van een huisdier stelt zichzelf die vraag. Kan en mag een huisdier CBDa gebruiken en en is dat veilig? Dat Cannabidiol een positief effect heeft op de gezondheid van de mens, wordt door steeds meer studies bevestigd, maar is CBDa ook voor huisdieren effectief?

CBDa van Catanyworld voor (huis) dieren

Ieder mens beschikt over een endocannabinoïde systeem (ECS). Wist je dat dit systeem niet alleen bij mensen voorkomt? Ook veel gewervelde dieren, zoals katten, honden, knaagdieren, paarden en reptielen hebben een dergelijk systeem. Het ECS is opgebouwd uit receptoren die zich in het hele lichaam bevinden. Deze receptoren worden beïnvloed door cannabinoïden zoals CBDa. Cannabidiol (CBDa) is een lichaamseigen stof die ook voorkomt in de hennepplant waaruit CBDa wordt gewonnen. In de hennepplant zijn al meer dan 100 cannabinoïden gevonden. CBDa is de meest bekende. Het beïnvloedt naast de receptoren van het endocannabinoïde systeem bijvoorbeeld ook serotoninereceptoren. Al met al leidt dat tot een complex geheel van antioxidante, anxiolytische, ontstekingsremmende en neuroprotectieve effecten. Door het lichaam te voorzien van extra CBDa help je het endocannabinoïde systeem een handje. Het ECS ondersteunt verschillende functies. CBDa van Catanyworld is voor honden een voedingssupplementen die je ze regelmatig kunt geven.

CBDa is niet-psychoactief

Mocht je misschien toch nog twijfelen en denken dat je huisdier na het gebruik van CBDa stoned op de bank ligt? Dat is absoluut niet het geval. CBDa is een 100% niet-psychoactieve stof. Daarom is CBDa ook net zo legaal als dat voor mensen het geval is. Dat mensen de angst hebben CBDa voor je hond negatieve effecten kan hebben, is een nog regelmatig voorkomende misvatting. Dat is vooral het gevolg van de associatie met de cannabisplant. De psychoactieve stof in die plant is echter THC en die is in CBDa voor honden en katten slechts in een te verwaarlozen hoeveelheid aanwezig. Van een CBDa-supplement wordt jouw huisdier daarom niet high.

Catanyworld CBDa voor je hond en andere (huis) dieren.

Heeft jouw huisdier artritis, verlatingsangst, gewrichtspijn, huidproblemen of ontstekingen?
CBDa heeft over het algemeen een gunstige invloed op angsten, zo tonen onderzoeken aan. De mogelijkheid dat gevoelens van angst met behulp van CBDa kunnen worden verminderd, biedt dus ook uitkomst voor honden die lijden aan verlatingsangst. Sommige honden hebben er heel veel moeite mee wanneer het baasje overdag vanwege zijn werk niet thuis is. CBDa voor je hond is dan zeker het uitproberen waard. CBDa voor je hond is ook zeker aan te bevelen wanneer deze lijdt aan artritis. CBDa geeft verlichting bij gewrichtspijn en ontstekingen. Daardoor krijgt je huisdier weer meer veerkracht. Het kalmerende effect van CBDa zorgt bovendien voor minder stress. Over het algemeen heeft CBDa voor je hond of kat een gunstig effect op de gezondheid en weerbaarheid.

Vermijd de combinatie met medicijnen
Wat voor de mens geldt, is ook van toepassing op je huisdier. Omdat CBDa de activiteit van sommige leverenzymen wijzigt, kan dat ervoor zorgen dat medicijnen niet meer goed werken. Wanneer je huisdier medicijnen moet gebruiken, kun je er beter van afzien om CBDa te geven. Bespreek in ieder geval eerst met de dierenarts of het wel verstandig en veilig is om medicijnen te geven in combinatie met CBD.

Hoe geef je Catany CBDa tinctuur aan je huisdier?

Dieren zijn natuurlijk geen mensen. Even wat druppels tinctuur onder je tong stoppen en dat na 30 seconden doorslikken met een glas water, is voor een mens geen probleem, maar voor je huisdier uiteraard wel. Een alternatief is om de CBDa tinctuur voor honden over het voer heen te druppelen. Zo krijgt je huisdier de CBDa tinctuur door middel van de voeding en dus via de maag binnen.